• Colectare DEEE
  • Colectare Memorii RAM

Colectare Memorii RAM

Memoria RAM (Random Access Memory) este memoria principala a calculatorului.

Calculatorul trebuie sa lucreze cu o memorie, pentru ca daca am sta sa citeasca fisierele direct de pe hard am imbatrani. Memoria RAM este „masa de lucru” a procesorului. Fie ca-i melodie, poza, sau joc, acestea ruleaza in memoria calculatorului, deci in RAM. Nu pot sa functioneze direct de pe hard disk! Chiar si aceasta pagina pe care o vezi, e incarcata in RAM de browser-ul tau. Nu o citesti direct de pe hard disk, dupa cum probabil crezi. Toate documentele, pozele, melodiile, programele, serviciile pe care le ai deschise, sunt aici, in RAM, pana cand le inchizi sau pana cand opresti calculatorul, si atunci se sterg inevitabil din memorie, pentru ca este volatila, adica nu se pastreaza fara curent si „evapora”.
La pornire, WIndows-ul urca in RAM serviciile, explorer-ul (folderele, meniul start, bara de unelte), iconitele, poza de pe desktop si ce programe mai ai la start-up. De aceea iti merge greu cand ai prea multe, ca nu au loc in memorie, si pentru ca in loc sa se blocheze le pune sa foloseasca page file.

Capacitatea memoriei RAM se masoara in MB (megabaiti) sau GB (gigabaiti). Cu cat mai mult, cu atat mai bine. Inseamna ca mai multe date incap si atunci calculatorul functioneaza mai bine.
Exista placute individuale de 128 MB, 256 MB, 512 MB, 1 GB, 2 GB, 4 GB si 8 GB.

Preluare de la domiciliu sau sediul firmei! Simplu si eficient
* in afara Bucurestiului (Ilfov) preluam comenzi doar in functie de cantitate si distanta.

Comanda acum